De voordelen van Lyric

  • Hoog draagcomfort
  • Natuurlijke, heldere geluidskwaliteit
  • Dag en nacht dragen zonder onderhoud
  • 100% onzichtbaar

Geniet weer van bijzondere geluiden

Ik wil graag geheel vrijblijvend Lyric uitproberen Uw gegevens worden doorgezonden aan onze Lyric Partner.

* Verplicht in te vullen

** Waarom Phonak bepaalde persoonsgegevens verzamelt en hoe zij daarmee omgaat, kunt u lezen in onze privacy verklaring.

Zo werkt Lyric

Lyric wordt diep in de gehoorgang geplaatst, tot 4 mm voor het trommelvlies. Dit geeft diverse voordelen voor de geluidskwaliteit ten opzichte van traditionele hoorapparaten. Het richtinghoren verbetert, hoge tonen klinken beter en windgeruis is aanzienlijk minder aanwezig.

Hier zie je Lyric in het oor
Hier zie je Lyric in de hand

De voordelen van Lyric

  • 100% onzichtbaar – Door de diepe plaatsing in de gehoorgang blijft Lyric volkomen onzichtbaar. Niemand zal het weten, behalve uzelf.
  • Natuurlijke, heldere geluidskwaliteit – Door de diepe plaatsing komt het geluid via de oorschelp op natuurlijke wijze in de gehoorgang.
  • Hoor de hele dag goed – Lyric kan tijdens uw dagelijkse activiteiten, zoals sporten, douchen, telefoneren en slapen gewoon in het oor blijven.

Hoe werkt het?

Hoe wordt Lyric aangemeten? We laten het hieronder zien.

De 5 vragen

1. Wat u kunt verwachten van een Lyric-afspraak

Meer

Jochen, Lyric drager Wanneer u een Lyric-afspraak maakt, zal uw leverancier u vragen naar uw behoeften inzake levensstijl, uw gehoor testen en enkele eenvoudige metingen doen van uw gehoorgang.

Uw leverancier selecteert dan de grootte van het apparaat en controleert of het past. Ten slotte programmeert hij/zij het Lyric-apparaat voor uw hoorbehoeften en plaatst hij/zij het voorzichtig in het oor.

2. Herontdek geluiden die u al lang vergeten was

Meer

Na uw afspraak heeft u de kans om te genieten van de alledaagse geluiden met Lyric.* Naarmate u geluiden opnieuw ontdekt in uw eerste weken met Lyric, kunt u het volume naar wens aanpassen. Tijdens deze periode staat uw Lyric-leverancier klaar om u te helpen. Elk Lyric-apparaat gaat gemiddeld 2-3 maanden mee**. Wanneer uw batterij leeg is, keert u gewoon terug naar uw Lyric-leverancier voor een snelle vervanging van het apparaat. Op die manier blijft u genieten van het onzichtbaar, ongelofelijk horen dat enkel Lyric u kan bieden.

3. Start van een vrijblijvende test van Lyric

Meer

Lyric wordt uitsluitend geleverd met een 1-jarig contract. Gedurende deze twaalf maanden krijgt u zoveel als nodig nieuwe Lyric apparaten aangemeten. U bent daardoor verzekerd van de laatste ontwikkeling. Als u wilt weten of Lyric voor u het gewenste resultaat geeft, biedt de Lyric specialist u de mogelijkheid om de eerste 30 dagen van het contract te beslissen of u met Lyric wilt doorgaan. Besluit u binnen deze 30 dagen te stoppen, dan zijn er geen kosten aan verbonden.

4. Wordt Lyric vergoed door de zorgverzekeraar?

Meer

Lyric zit niet in één van de vijf categorieën waarvoor de zorgverzekering een vergoeding toekent. Lyric is dus geheel voor
eigen rekening; het is alleen belastingtechnisch aftrekbaar via de ziektekostenpost.

De gemiddelde adviesverkoopprijs van een Lyric contract kent een adviesprijs van €1650 per oor. Een vergelijkbaar regulier in-het-oor of achter-het-oor hoortoestel kost gemiddeld €2000 – €2400 per oor.

5. Toepassingen van Lyric

Meer

Behalve dat Lyric kan worden toegepast op gehoorverliezen tot gemiddeld 70 dB waarbij onder andere de hoorzenuw functie bepalend is voor het eindresultaat, wordt Lyric ook vaak met goed resultaat aangepast bij personen met Tinnitus (meestal in combinatie met een gehoorverlies). Maar er bestaat geen vast protocol dat aangeeft in welke situatie Lyric beter of slechter scoort bij Tinnitus. Het blijft een kwestie van “Trial and Error”. Wij adviseren u hiervoor een Lyric specialist te consulteren. Indien Lyric geheel wordt uitgeschakeld, kan het dienst doen als gehoorbeschermer, echter met een beperkte werking; deze is sterk afhankelijk van de passing in het oor en de uiteindelijke plaatsingsdiepte. De demping varieert tussen 15-30 dB(A).

Pim Hermans, Lyric drager

'De grootste winst voor mij zit hem echter in het feit dat het oorsuizen nu zoveel minder is. Als je het hebt over kwaliteit van leven, over welbevinden, dan draagt Lyric daar voor mij zeker aan bij. Het zijn mijn lifesavers. Zoals ik tegen mijn audicien ook zei: als ze nog niet zouden bestaan, zou ik willen de ze uitgevonden werden.’

Ervaringen van gebruikers

9 van de 10 gebruikers zijn "zeer tevreden" met de geluidskwaliteit van Lyric

Dhr. Wouters

Voorheen ging ik hooguit een half uurtje naar een verjaardag, ik verstond alles
maar amper en het rumoer was erg vermoeiend: Met Lyric kost het me helemaal geen moeite meer en kan ik weer van een feestje genieten. Ook in vergaderingen met meerdere personen tegelijk kan ik iedereen weer goed verstaan.’

˜Dhr. Wouters

Lyric is een wonderlijk stukje techniek. Door zijn minimale afmeting moest de chip en de batterij worden aangepast om in de gehoorgang te passen. Door inkapseling van het elektronische circuit is het bestand om langdurig in een gehoorgang te blijven zitten, zonder dat vocht en vuil de elementen aantasten. Lyric wordt volledig handmatig met de grootste precisie in elkaar gezet.

˜ Marcel Kamps - Phonak Lyric

Marcel Kamps - Phonak Lyric

Ervaar Lyric en overtuig uzelf!

Lyric is het enige hoortoestel ter wereld dat 100% onzichtbaar is en 24 uur per dag gedragen kan worden gedurende meerdere maanden.

Naar boven